Buitendelen

Oh nee, er is iets misgegaan. Controleer uw netwerkverbinding en probeer het opnieuw.

Hoe werkt Buitendelen

Hoe werkt (ver)huren?

Buitendelen maakt delen en vinden van spullen zo makkelijk mogelijk. Meld je gratis aan. Bied je spullen aan via ‘plaats een item’, volg de stappen ét voilà: je item staat online. Een medeavonturier kan jouw spullen eenvoudig vinden via de zoekbalk of met de zoekfilters. Een huurder geeft aan wanneer ze jouw spullen willen huren en plaatst de boeking. Via de chatfunctie spreken jullie af wanneer de item(s) worden opgehaald en teruggebracht. Na de huurperiode krijgt de verhuurder de item(s) terug en ontvangt de betaling via het platform.

Als huurder is het altijd goed om voordat je de boeking plaatst even een berichtje te sturen naar de verhuurder om bijvoorbeeld te laten weten wat je plannen zijn en wanneer je de items zou willen huren.

De kracht van Buitendelen zit in de community van gelijkgestemde avonturiers die bereid is spullen met elkaar te delen. Dit vraagt dat we netjes met elkaar en andermans spullen omgaan. Hiervoor gelden een aantal uitgangspunten:

  • Gebruik de spullen zoals ze bedoeld zijn.
  • Ga netjes met de spullen van je mede-avonturiers om.
  • Bied alleen spullen aan die nog functioneel zijn.
  • Accepteer dat de spullen gebruikt zijn en gebruikssporen kunnen hebben.

Voor alle ins en outs zie de Huurvoorwaarden

Hoe bepaal ik de verhuurprijs?

Om hierbij te helpen hebben we een Prijshulp. Zo betaalt en ontvangt iedereen een eerlijke prijs voor de uitrusting.

Wanneer begint en eindigt de huurperiode?

Om te zorgen dat jij je spullen op tijd in huis hebt voor je avontuur en ook de tijd hebt om deze na afloop weer terug te brengen bij de verhuurder, hanteren we de volgende vuistregel: boek je spullen voor de duur van je avontuur +1 dag voor vertrek en +1 dag na thuiskomst.

Ga je bijvoorbeeld van vrijdag t/m zondag kamperen? Huur je tent dan voor de periode van donderdag t/m maandag. Het exacte moment van ophalen en terugbrengen kunnen jullie onderling via de chatfunctie met elkaar afstemmen.

Wat als er iets fout gaat?

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Mocht er onverhoopt iets misgaan dan lossen we dit in goed overleg met elkaar op. Voor een gedetailleerde beschrijving zie Huurvoorwaarden

Zijn er kosten aan verbonden?

Lid worden van Buitendelen is helemaal gratis. Om spullen te huren betaal je naast de huurprijs (vastgesteld door de verhuurder) ook 10% servicekosten. Hiermee worden de transactiekosten gedekt.

Het verhuren van je uitrusting is gratis. Als je spullen worden verhuurd ontvang je als verhuurder 80% van de huursom. De overige huurinkomsten worden door Buitendelen gebruikt om het platform te runnen, de kwaliteit te waarborgen, en te bemiddelen waar nodig.

Plaats een advertentie